Harry Hamer

Harry Hamer werd op 4 maart 1956 geboren te Kampen en werd daar op zijn 16e benoemd tot organist van de Gereformeerde Nieuwe Kerk. Zijn eerste orgellessen ontving hij aan de Gemeentelijke Muziekschool in Kampen van Henk Sleurink, die als organist aan dezelfde kerk was verbonden. In 1972 behaalde Harry Hamer zijn diploma kerkelijk orgelspel van de Gereformeerde Organistenvereniging en legde daarmee de basis voor een studie aan het Conservatorium te Zwolle o.l.v. Jaap Dragt (orgel), Cees van Dalen (piano) en Jos Leussink (koordirectie). Dit resulteerde in het behalen van het einddiploma C (solistendiploma) en het praktijkdiploma kerkmuziek, alsmede een speciale aantekening voor improvisatie. De examens hiervoor werden afgelegd op het imposante Schnitger orgel in de Grote– of Sint Michaëlskerk te Zwolle.

Sinds 1 november 1976 is Harry Hamer werkzaam als docent orgel, piano, improvisatie en koordirectie aan “Quintus” centrum voor kunsteducatie te Kampen. Daarnaast is hij dirigent van een tweetal grote gemengde koren en geeft als organist regelmatig orgelconcerten. Ook is hij vaste begeleider van veel koren, waardoor hij vaak via de media te beluisteren valt. In het bekende televisieprogramma “Nederland Zingt” is hij regelmatig te zien als organist. Tevens brengt hij adviezen uit bij restauratie en nieuwbouw van orgels.

Concertreizen brachten hem o.a. in Duitsland, België, Tsjechië, Polen, Oostenrijk, Hongarije, Canada en de V.S. Ook het arrangeren van muziek voor koor en orkest behoort tot zijn werkzaamheden.

Van hem verschenen vele lp’s, cd’s en dvd’s waarop hij als orgelsolist te beluisteren valt. Daarnaast verleent hij als begeleidend organist medewerking aan diverse opnamen met koor, samenzang en andere solisten, zodat het aantal geluidsdragers waaraan hij heeft meegewerkt inmiddels ruim de 140 is gepasseerd.

To top